Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Απουσία

Κάτι πάει λάθος τελευταία, πολλά λάθος. Ένιξέρω κατά πόσο εγώ το βλέπω έτσι ή αν όντως κάτι σκοτεινό πλανάται στην ατμόσφαιρα. Φαντάζομαι εν ούλλα σχετικά. Φαντάζομαι... Ίσως ναν τούτον το πρόβλημαν. Ίσως απλά να μεν έχω τρόπο να ζήσω πραγματικά τζιαι φαντάζουμαι την πραγματικότητα μου. Ναι. Έτσι ένι, έχω φανταστική πραγματικότητα.

Νιώθω κάτι να άλλαξεν. Νιώθω ότι έπρεπε να φύω τζι εκρατήσαν με πίσω με το ζόρι. Ήταν να φύω δηλαδή, ήταν ούλλα έτοιμα όμως εν έφυα τελικά.

Ήμουν εγώ ο ίδιος έτοιμος. "Αν πεθάνεις πρίν πεθάνεις, δεν θα πεθάνεις όταν πεθάνεις." Ακύρωσα τα ούλλα τζι έμεινα. Επειδή μια Ερινύα εζήτησεν μου το. "Υποσχέθου μου ότι εν θα το κάμεις". Είπα να ξαναπροσπαθήσω. Να συνεχίσω μέχρι να εν κατάλληλος ο τζιαιρός για να τα αφήκω ούλλα πίσω μου. Τζιαι κυριολεκτικά, τζιαι μεταφορικά.

Εκούρασεν με τούτη η ζωή. Ή μάλλον, έκαμεν με να ξενερώσω. Εγώ θέλω να παίξω τζιαι να κυνηγήσω. Όπως το λιονταρούι το μιτσί. Αλλά η ζωή εν ανταποκρίνεται. Έσιει πονοτζιέφαλο. Εβαρήθηκα την.

Εθυμήθηκα τωρά την κουβέντα που λαλεί "Η ζωή είναι ωραία...μα τα έχει με άλλον!".

Νιώθω αχάριστος. Ένα κλαψομούνικο μωρό. "Όποιος δεν έχει προβλήματα τα δημιουργεί", λεν.

Εγώ θωρώ τον εαυτό μου να χάννεται μέσα σε δίνες σκοτεινιάς. Προσπαθώ να χαθώ τζι άλλο τζει μέσα νομίζω. Εν μια προσπάθεια να διεσταλούν οι κόρες μου τζιαι καταφέρω να δω λλίο φως...

"Οι ανέλπιδοι ανακάλυψαν την ελπίδα είπε...οι άσωτοι...οι ανέραστοι...εμείς..."

Έχω πάνω μου ένα tattoo που γράφει "ἅλς", δηλαδή "η αλμυρή", εν παρατσούκλι της θάλασσας. Όπως λέμε ότι το όνομα του θεού εν "Γιαχβέ" τζιαι για να μεν προφέρουμε κάτι τόσο ιερό λέμε "Τετραγράμματον" (επειδή στα εβραϊκά γράφεται με τέσσερα γράμματα). Έκαμα το όι μόνο γιατί λατρεύω τη θάλασσα σαν την ψυσιή μου, αλλά τζιαι γιατί θέλω να θυμούμαι ότι η ζωή εν αλμυρή σαν την θάλασσα. Ότι κάτι τόσον όμορφο, τζιαι μαγευτικό τζιαι σαγηνευτικό όπως η ἅλς, εν παράλληλα επικίνδυνο τζιαι αλμυρό τζιαι κρύφκει μέσα του πράματα ασύλληπτα για τον νουν τον ανθρώπινον. Όπως ακριβώς τζιαι εγώ. Όπως ακριβώς τζιαι τζίνη που μου είπεν "Μεν νομίζεις...έκαμα τα ούλλα. Τζιαι μπορώ να αντέξω τα πάντα."


Που μαντινάδες ξέρετε? Εγώ όποτε με πιάννει το παράπονο τραουδώ ριζίτικα ή αμανέν κυπριακό τζιαι περνά μου. Ως πάρατζιει.

"Μην καμαρώνεις φλόγα μου ένα κερί πως λιώνεις, γιατί και συ μετά απ'αυτό θες και δε θες τελειώνεις."
"Γιάντα, μου λέει η λογική, μακραίνεις που κοντά μου? Γιατί άλλη έχω μες το νου κι άλλη μες την καρδιά μου"

7 σχόλια:

Trioza Urticae είπε...

Άτιμη, άτιμη η θάλασσα.

Βοηθά να πάρεις τις χειρότερες αποφάσεις, σε μπλέκει και στο τέλος τα κάνει όλα ... θάλασσα.
Αφού ΄σαι μια χαρά στα κυβικά σου, τι θέλει και μιλάει το νερό και ξαφνικά θέλεις να πάρεις τους δρόμους;

Μην την κοιτάζεις σαν σου το παίζει άνετη, αυτή κι αν ξέρει από απουσία...!

Ξενοφίλιος είπε...

Όντως...αυτή κι αν ξέρει από απουσία. Εγώ τη θαλάσσα μ'αρέσει να την ακούω. Είναι θεά αυτή, κάτι θα ξέρει περισσότερο. Κι αν με φέρει σε νερά φουρτουνιασμένα, δεν πειράζει, θα αξίζει τον κόπο μόνο και μόνο για την εμπειρία του ταξιδιού!

καλημέρες =)

Triolouin είπε...

"Της αγάπης την ουσία την μετρώ στην απουσία", όποιαν αγάπη τζιαν έσιεις, τον έρωτα, τις περιπέτεις, το κυνήγι......, συχνά την ουσία την καταλάβουμε στιν απουσία. Απλά προσπάθα να κερδίσεις πολλά από αυτό σου το "ταξίδι" και να το απολάυσεις. Την τρίαινά μου μέσα, έγινα φιλοσοφικόν Τριολούδιν, εν τα καλά..... :-)

Αμερικλάνος είπε...

Με τρελένουν τα Κυπριακά. Καλώς σε βρήκα τζιε μεν ξεχνάς, εν μισογιοματο το πατηρούι! (καλά μη βαράς, δεν είναι μητική μου)

Ξενοφίλιος είπε...

@Φιλοσοφικόν Τριολούδιν xD Το ταξίδιν εν που έσιει σημασία σωστά? Τζιαι κάθε απουσία συμπληρώνεται με μιαν παρουσία κάπου αλλού τζιαι εμπειρίαν πάνω που ούλλα.

@Αμερικλάνος (λατρεύω το όνομα σου φίλε μου!!) Καλώς όρισες! Αφού σου αρέσκουν τα κυπριακά κλείσε ένα εισητήριο (με cyprus airways, έσιει σημασία) τζιαι έλα στα μέρη μας να το απολαύσεις με την ψυσιή σου. Όσο για το ποτήρι..ούτε μισογεμάτο ούτε μισοάδειο είναι. Το ποτήρι παραμένει ΜΙΣΟ. Εδώ και αιώνες!

Καλημέρες =)

Neerie είπε...

μα τί εννοείς να φύεις? ενόμιζα να αλλάξεις χώραν η κάτι...

πρόσεξε καημένε μου, μεν κλείσεις τις πόρτες σε ούλλα τα ωραία που σου έρκουνται, διότι θα σου έρτουν, έσιεις ακόμα χρόνο να βαρεθείς τα πάντα...

do stick around...some people like your writing...
xx

Ξενοφίλιος είπε...

Neerie μουυυ! Ναι εν για αλλαγήν χώρας που μιλώ κυρίως. Τζιαι για αλλαγή γενικά. Τωρά για ούλλα τα ωραία που θα έρτουν, πε τους να βιάζουνται pls..
Δαμέ γυρόν εν να είμαι για ακόμα λλίο. Περιμένω τζιαι κάμνω υπομονήν.

φιλιά =)