Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εις γην εναλίαν Κύπρον

Παθκιάν-παθκιάν την γης, που γεννήθηκα, εγύρισα την ούλλην...έναν κομματούιν κατάξερη γη μες την γωνιάν του κόσμου...για τζιείνην τα κόκκαλα μου άφηκα πολεμώντας σε τόπους ξένους...εγεννήθηκα, όμως, όπου τζιαι η Αφροδίτη...στην γην του Έρωτα, είπεν το τζιαι ο Ποιητής...όσον έζησα κοντά της, αγάπησα δυνατά τους αθθρώπους που μού'δωκεν η μοίρα...αδιαφόρησα για τες τύσιες των υπόλοιπων γιατί έτσι...ο τζιύρης μου έμαθεν με που μιτσής να είμαι άδδρωπος βαρύς τζιαι σωστός...να σέβουμαι...να έχω γεναίκαν τζιαι κοπελλούθκια για να μεν λείψει ποττέ η αθθρωπιά που την γην....να αγαπώ το χώμαν που πατώ τζιαι να το κάμνω να μου φκάλλει τζιείνα που έχω ανάγκην για να ζήσω...έμαθεν με να είμαι πιστός...η φιλιά τζιαι η πατρίδα ότι τζι αν αξίζουν...ότι μεινίσκει εν για να φαν οι σιύλλοι...είμαστιν έναν τσαμπίν σταφύλιν πας το Όμοδος τζιαι μια οντζιά κουμανταρία του Κολοσσιού...μια σαρκά κουμπημένη πας την πόρταν 'νου σπιθκιού της Τζιερύνειας...έναν μαζζίν της Μεσαρκάς τζι έναν πορτοκκάλιν του Βαρωσιού...έναν κοράλλιν της Πάφου γιά έναν αγρινόν του Κάμπου της Τσακκίστρας...ένας ρότσος του μώλου της Λεμεσού...μια φοινικούα της Σκάλας...πάνω που ούλλα είμαι ο αέρας της λευτερκάς που φυσά που τον Απόστολον Αντρέαν ως την Πέτραν του Ρωμιού...είμαι Κυπραίος τζιαι ξέρω να ζω κάθε συναίσθημαν της ζωής, καλόν ή κακόν, τζιαι είμαι περήφανος...εν με κόφτει που είμαστιν σιήλλια χρόνια πίσω του κόσμου...επαρέμεινα Αθθρωπος!

*AWAKENING CALL*

9 σχόλια:

TwistedTool είπε...

Συνυπογράφω.

Πολλά όμορφο ρε!

Μικροβιοφοβική Κατσαρίδα είπε...

Κάπου μες τζίνο τον αέρα είμαστεν ούλλοι.

Ξενοφίλιος είπε...

@Twisted
Ήμουν σίουρος ρε φίλε!! Ευκαριστώ σου πολλά. Σιαίρουμαι ιδιαίτερα που νιώθεις το ίδιο. Εγώ βέβαια νιώθω το γιατί λείπει μου τζιαι γιατί εν μπορώ να μεν συγκρίνω, δακάτω πού'ρτα...!

@Μικροβιοφοβική Κατσαρίδα
Ούλλοι οι κυπραίοι τζιειμέσα είμαστεν, ναι...ανεξάρτητα αν το καταλάβουμεν ή όι!

Πρασινάδα είπε...

Πόλλα όμορφο! :)))

Ξενοφίλιος είπε...

Ευχαριστώ Πρας, νά'σαι καλά! =)

Grouta είπε...

Πολλα ωραιο!

Μια πολλα μικρη παρατηρησουδα αν επιτρεπεται... ενα παραπονο μικρο ως Παφιτισσα εχω το, γιατι το "ως την πετρα του Ρωμιου" εν μας καλυφκει... Θα ηταν καλυτερα να πεις ως το Καστρο της Παφου ή ως τον Γερονησσο ή ως την Λαρα... :)

Ξενοφίλιος είπε...

Ευχαριστώ πολλά! Καλοδεχούμενη η παρατήρηση σου! Βλέπεις, η αλήθκεια είναι ότι μόνο τη Λεμεσό τζιαι τη Λευκωσία ξέρω αρκετά καλά, οπουδήποτε αλλού για να πάω απλά βάλλω το GPS :P Ειδικά Πάφο, ξέρω μόνο να μπώ της πόλης, μετά γάμησέ τα!!! =) Ίσως το καλλύττερο να ήταν 'ως τον Ακάμα'.

Grouta είπε...

Πον να ξαναεκδραμεις προς Παφο, ζητα μου οδηγιες τζαι θα σε καθοδηγησω στους πιο τελειους τοπους, ειδικα αν εισαι με οχημα 4χ4 :)

Ξενοφίλιος είπε...

Πολλά ευχαρίστως! Κάτσε να έρτουμεν πίσω Κύπρο τζιαι πάω σε ότι ακάμωτα θέλεις!!!